<img alt="" src="http://www.qlzn6i1l.com/130970.png" style="display:none;">

Enchange Supply Chain Blog - limba romana

Stilul de conducere din FMCG: l-au împrumutat și câinii ?

Posted by Dave Jordan on Wed, Feb 27, 2013

Dac㠃 locuiți sau  sunteți în vizita în București, este imposibil să nu fi văzut bine cel puțin unul sau doi câini fără stăpân  plimbându-se  prin centru orașului . Ei bine, admit,  mai mult de unul sau doi , dar cu siguranță numărul total s-a diminuat pe parcursul ultimilor doi ani. O propunere făcut㠃 in 2010, pentru a organiza ceva  s-a lovit de  o anumit㠃 Brigitte Bardot , care a fost fost foarte indignată,  așa că planurile au ajuns  într-un incinerator  de documente .

Unde au plecat toți câinii ăștia ? Unii probabil se vor fi  intălnit cu Creatorul lor canin , poate într-un mod natural sau încurajați de roțile din față a unei  Dacia Duster. Un gigant FMCG , nu dăm nume , a adunat  cainii care  ”locuiau” în fabrica lor, i-au momit  intr-un camion și i-au transportate tocmai la Oradea .

E adev ărat , credeți-mă ! Cu toate acestea, cred că cele mai multe animale s-au mutat sau au fost relocate în locul în care locuiesc eu.

S&OP LeadershipDa, e Pipera , locul cu traficul blocat , cu prea multe școli și cu politicieni vicleni. Au fost intotdeauna cațiva câini œ”afiliați”  la diferitele șantiere de  pe aici, dar acum  sunt serios organizați în  găști.

 Gașca  cea mai apropiat㠃 a acumulat în jur de 20 de indivizi care salivează din abundență  - nu , nu sunt politicieni de data asta  - în așa fel că o plimbare cu cainele nostru de companie devine  mai degrab㠃 periculoasă. Personalitatea Dlui Patch are jumătate din Jack Russell și jumătate din Mr.  Bean așa că e gata întotdeauna  pentru o luptă. Din nefericire -  eu nu sunt.

Mersul  pe jos de zi cu zi necesit㠃 un arsenal destul de sofisticat  pentru a evita ca picioarele mele să devină mâncare pentru câini, de genul: o mică bat㠃 de baseball , un dispozitiv  cu sunete de înalt㠃 frecvenț㠃 , pietre, plus  pistolul meu de jucărie cu butoiaș rotativ , care este de departe  cea mai eficient㠃 dintre toate. Tactica găștilor  este de a aștepta  într-un colț de stradă  și atunci cand noi venim , aleraga nebunește către noi , apoi  așteaptă comanda  șefului, un rottweiler bătrân .El  d㠃 un semnal nevăzut și doar după aia ei acționează.

Cu căpitanul  Rottie în frunte reprezint㠃 o perspectivă  înfricosătoare pentru orice om  neînarmat cu arme serioase, ca arsenalul meu, de pildă . O pocnitură ,  cateva flash-uri din pistolul de jucărie,  o explozie rapid㠃 de sunete de inalt㠃 frecvenț㠃 va  convinge gașca s㠃 se retrag㠃și să se regrupeze  . E aceeași  spectacol în fiecare zi și cu  cu același rezultat.

Ieri, pe deplin inarmati cu arme și urmat de câine, am ajuns la cotitura cu pricină și am așteptat  mârâitul de rigoare , ceva firesc pentru gașcă  inainte de a da primi semnalul de a da piept cu inamicul de la șeful lor . De data asta : nimic! Nici un cuvant, nici o  mișcare , gașca de câini pur și simplu stătea și ne privea . Să fie  o ambuscad㠃? Să se fi impărțit in dou㠃 grupuri pentru a aplica o manevră tip “cleste”? Acest lucru a fost foarte ciudat și am mers cu simțământul  că vom fi sigur atacați .

 Atunci mi-am dat seamă . Rottie nu era acolo; pur și simplu dezertase . Nu era nimeni acolo să latre comenzile și  să activeze  mișcarea ofensiv㠃. Nici un caine să  le arate calea de urmat. Restul găștii pur și simplu nu știa ce să  facă sau nu au avut curaj suficient. Zăceau  pe jumătate adormiți și complet neinteresați.

Și de aceea multe S & OP implementari nu reușesc.

Image courtesy of Vlado / FreeDigitalPhotos.net

 

Tags: Dave Jordan, CEO, Humour, Supply Chain, S&OP

Subscribe Here!

Implementation Guide - 20 Steps to RtM Excellence

cta-20-steps-implementation-guide-1

RtM Distributor Assessment Tool

rtm-distributin-assessment-tool-enchange

Distributor Assessment Guide

distributor assessment guide-2

3rd Degree Partnership Guide

3rd degree partnership download

Indirect Distribution: FMCG  Distributors vs. Wholesalers

cta_ditributor-wholesale-download_sidebar

8 Steps to Drive Distributor Excellence

cta-8-steps-distributor-excellence

 

awrad

Connect with Enchange Online

Posts by Topics

See all